Kako pripremiti dom za odlazak na godišnji odmor?

Odlazak na godišnji jedan je od najljepših trenutaka u godini, no pripreme znaju biti prilično stresne, pogotovo ove godine kada nam je svima u glavi stotinu mogućih pitanja i scenarija. No,...

Odlazak na godišnji jedan je od najljepših trenutaka u godini, no pripreme znaju biti prilično stresne, pogotovo ove godine kada nam je svima u glavi stotinu mogućih pitanja i scenarija. No, ako ste odlučili ove godine otići na godišnji, vjerujemo da ste uz luftiće i stvari za plažu, ove godine u kofer pripremili i maske, dezinficijense i ostale stvari koje su postale dio našeg "novog normalnog".

Kako bi vam malo olakšali pripreme za godišnji odmor, napravili smo mali univerzalni vodič. Ne, nećemo vas savjetovati kako da se pakirate i kako da pronađete idealan smještaj za ovu vrlo specifičnu 2020. godinu, nego vam ispričati kako da pripremite svoj stan.

1. Naime, jeste li znali da se većina krađa odvija tijekom ljetnih godišnjih odmora? Zato je vrlo važno prije odlaska dobro zaključati prozore i vrata, a ako živite u kući, maknuti ljestve, sanduke, i sve na što se provalnici mogu popeti. Zgodan trik je da u jednoj prostoriji ostavite diskretno upaljeno svjetlo kako bi se stvorio dojam da ste kod kuće. Zamolite susjede da pripaze na vaš stan, a nekog prijatelja od povjerenja zamolite da vam prazni poštanski sandučić i da svakih par dana uđe u stan i upali neko drugo svjetlo i malo drugačije namjesti rolete.

2. Novac i dragocjenosti ne ostavljate u stanu, već ih pohranite na sigurno mjesto (trezori ili na čuvanje kod osoba od povjerenja). Ključ stana ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće i na sličnim mjestima, nego kod osobe od povjerenja koja će biti u mogućnosti češće ga obići. Također, nemojte micati cvijeće s balkona i u potpunostti spuštati rolete jer će provalnicima biti jasno da ste odsutni i da se ne mislite tako brzo vratiti.

3. No, krađa je tek jedna od nevolja koja se može dogoditi dok mi ležerno ispijamo piće na plaži. Naime, vrlo česte su i poplave, pa vam zato savjetujemo da prije svog odlaska na dugi godišnji provjerite da li su svi uređaji ugašeni, a ventili za vodu zatvoreni. Važno je isključiti i sve elektroničke naprave radi udara groma te izvaditi sve punjače iz utičnica. Prema statistikama sve češći uzrok požara su neispravni punjači za mobitel i laptop, zato nemojte nikada držati punjače u struji dulje no što je to nužno za punjenje.

4. Još jedna star na koju treba misliti je hladnjak. Prije odlaska na godišnji bacite svu kvarljivu hranu iz hladnjaka i riješite se svih pakiranja koje mogu privući mrave, crve, žohare i ostale nametnike. Svu tu hranu ili ponesite sa sobom ili pažljivo isplanirajte jelovnik za cijeli tjedan prije godišnjeg odmora kako bi sve pametno iskoristili i pojeli.

5. Operite svu robu prije godišnjeg odmora i pospremite stan. Kada se vratite kući osjećat ćete puno manju nostalgiju za morem i odmorom ako vas dočeka uredan i čist dom, nego ako je prva stvar kada dođete s puta čišćenje nereda kojeg ste ostavili za sobom.

6. I za kraj - latinska poslovica 'omnia mea mecum porto'. Nemojte riskirati, ove godine na godišnji ponesite sve što mislite da bi vam moglo zatrebati. Ako idete u apartman u kojem nikada do sada niste bili, ponesite svoje ručnike i svoju čistu posteljinu, a ako imate mjesta u automobilu, ponesite i jastuk, pa čak nadmadrac.

Našu ponudu jastuka i nadmadraca saznajte na našoj web stranici hespo.hr. A ako ove godine ne idete nigdje, možda je vrijeme da se nagradite i razveselite s novim madracem. Našu ponudu madraca i kreveta možete istražiti na našem web shopu i u našim prodajnim salonima diljem Hrvatske.

Popis svih dućana saznajte na poveznici, i ne zaboravite za kvalitetan odmor najvažniji je kvalitetan san, a on počinje na udobnom madracu.

Povezano