+385 40 650 000

Prednosti prekrivača za krevet

Vrhunski madrac, krevet i podnica preduvjet su za kvalitetan san pa treba obratiti posebnu pažnju na njihovu kvalitetu kad ih kupujemo. Osim toga, prilikom opremanja spavaće sobe, morate dobro razmisliti i o tome kakav ćete jastuk i poplun kupiti.

Jastuk biste trebali odabrati prema položaju tijela prilikom spavanja, eventualnim problemima s kralježnicom ili alergijama i brinuti da on bude antibakterijski.

Kod kupnje popluna situacija je još kompliciranija. U kojem godišnjem dobu ćete ga koristiti, hoćete li kupiti univerzalni kojeg možete koristiti tijekom cijele godine, koja će biti debljina popluna, od kojeg će biti materijala kako bi bio prozračan, a ujedno zadržavao toplinu?

Opremanje spavaće sobe

Spavaća soba bi trebala biti vaša mala oaza ugode i odmora koja će vam omogućiti da se opustite i pobjegnete od svakodnevnih problema pa nijedan segmenat njenog opremanja ne biste trebali prepustiti slučaju.

Opremanju spavaće sobe poklonite jednako pažnje koliko poklanjate opremanju dnevne sobe i kuhinje jer ona zaslužuje čak i više.

Ipak, nije baš svaki segmenat opremanja spavaće sobe kompliciran ni financijski zahtjevan. Prekrivači za krevet idealno su rješenje za sve one koji vole da im je stan uvijek uredan i da je svaka stvar na svome mjestu.

Oni su najjednostavniji način za održavanje reda u spavaćoj sobi, barem prividno.

Prekrivač za krevet najbrži je način da se osvježi dizajn interijera

Prednosti prekrivača za krevet

1. Uredan krevet

Prekrivač za krevet je savršeno rješenje kad dolaze nenadani gosti, a posteljina je izgužvana ili nam jednostavno nije lijepa. Bez obzira što ste to jutro propustili složiti krevet nakon ustajanja, nitko to neće znati. Prebacite prekrivač preko kreveta i stvar je riješena.

Ujedno, to je dobar način na koji se može sakriti dotrajao i neugledan krevet.

2. Privid reda u spavaćoj sobi

Od spavaće sobe prenatrpane stvarima i odjećom nemarno bačenom preko kreveta jedino nas više može izluditi pun sudoper neopranog suđa.

Spavaću sobu ipak možemo lakše i brže dovesti u red od kuhinje. Dovoljno je samo odjeću posložiti u ormar i prekriti krevet modernim prekrivačem usklađenim s interijerom sobe i stvar je riješena.

Prekrivač za krevet uskladite s dizajnom spavaće sobe

3. Dekorativna uloga

Ako ste se zasitili izgleda svoje spavaće sobe, a renoviranje i kupnja novog namještaja ne uklapa vam se u budžet, rješenje je u prekrivaču za krevet modernog dizajna.

Dobit ćete dojam kao da ste upravo promijenili krevet i obojili zidove.

Prilikom odabira prekrivača za krevet pazite da on bude u skladu s interijerom vaše spavaće sobe. Ako je ona neutralnih boja, kupite prekrivač šarenih i jakih boja koji će unijeti toplinu i posebnost u prostor. Ako se pak u sobi ističe namještaj ili boja zidova, odaberite onaj koji neće pretjerano dolaziti do izražaja.

4. Zaštita kreveta i posteljine

Prekrivač za krevet nema samo dekorativnu ulogu. Njegova mnogo važnija uloga jest ona zaštitna.

Prekrivač za krevet štiti posteljinu, madrac i jastuk od grinja i prašine. Mora biti dovoljno velik kako bi prekrio cijeli vaš krevet i pružio mu učinkovitu zaštitu, ali i periv u perilici kako biste ga mogli lakše održavati.

Prašnjav prekrivač za krevet pun grinja neće štititi ni krevet.

Krevet ujutro treba ostaviti neraspremljen barem pola sata

Ne prekrivajte krevet odmah nakon ustajanja

Tijekom noći odrasla osoba prosječno iznoji 2 dcl tekućine koje dio upije pidžama, a dio posteljina.

Zato bi bilo dobro da se krevet ne posprema odmah po buđenju već da se ostavi neko vrijeme da se provjetri i osuši. Isto vrijedi i za prekrivanje kreveta prekrivačem.

Preporuka je ostaviti krevet neraspremljen barem pola sata nakon ustajanja, a idealno bi bilo i kada bi se poplun i jastuk mogli objesiti na provjetravanje.

Prekrivač za krevet nije veliki financijski izdatak i možete ga češće mijenjati za razliku od kreveta i madraca koji moraju biti kvalitetni kako bi vam omogućili kvalitetan odmor.

Njih morate pažljivije birati.

 

Provjerite ponudu Hespo madraca

 

Izdvajamo iz našeg bloga

Najnovije teme…

Recept za zdrav san Iz našeg bloga izdvajamo… Saznaj više

Besplatni savjeti

Upiši svoju mail adresu i poslat ćemo ti besplatni upitnik koji te savjetuje oko izbora madraca