+385 40 650 000

Ideje i inspiracija za efektne i povoljne karnevalske maske

Znate onaj trenutak kada vam dolazi dijete iz vrtića ili škole i kaže da do sutra treba masku za karneval? Otići u trgovinu, kupiti masku i odijelo možda je najjednostavnije, ali i ne najbolje riješenje.

Osim što kostimi, perike i maske znaju biti prilično skupi, prilično je neracionalno kupovati kostim kojega će dijete nositi možda svega par puta. A uz to, vrlo često se događa da djeca u istoj grupi imaju identičan kostim - pa ima po nekoliko istih Batmana, Spidermana, Super Maria...

To djeci nije cool. Svi bi taj dan htjeli biti nešto originalno i posebno kako bi se svi divili njihovoj maski.

I da, znamo, ponekad čovjek uistinu nema vremena, zato smo vam pripremili ideje za efektne i povoljne karnevalske maske.

Sve su jednostavne, ne zahtjevaju skupe materijale i asesoare, relativno su brze za izradu te. A kako bi sve bilo zabavnije i brže u izradu uključite i svoje klince.

Za većinu su vam dovoljne stare plahte, hoodice, crne tajice, pidžame, kartoni, folije i kutije.

Pogledajte naše favorite s Pinteresta koje su izradili roditelji diljem svijeta... Bravo svima.

1. ANANAS

Potreban materijal: žuta haljina ili žuta majica, rajf i zeleni hamer.

Postupak: Hamer izrežite u obliku duguljastih listova te ih međusobno spojite u krunu. Krune spojite jednu na drugu i pričvrstite na rajf sa silikonskim ljepilom ili super Atackom. 

2. VOĆE I POVRĆE

Potreban materijal: stare majice, suknje, baloni, umjetan bršljan, konac i igla.

Postupak: postoji mnogo varijacija ove maske, a suština je da izaberete neko voće ili povrće, nabaviti balone te ih napušete tako da glume male bobice. balone treba zavezati s dugim koncem. Konac prišite s iglom na majicu u formi grozda ili stabla jabuka. Još jednostavnija varijanta je da umjesto balona na majicu prišijete lišće, primjerice bršljana. Vrlo efektno će izgledati i kostim lubenice za koji vam treba roza pufasta suknja od tila. Nju možete iskoristiti kao podlogu za lubenicu. Od stare crne tkanine izređite "koštice" i prišijte ih na suknjicu.

3. KUPANJE U KADI

Potreban materijal: bijela majica, bijeli baloni, patkice, silikonsko ljepilo.

Postupak: postoji nekoliko načina kako izraditi ovaj kostim, a najjednostavniji je da uzmete staru bijelu majicu i na nju sa silikonskim ljepilom nalijepite balone i patkice. Balone nemojte previše napuhati kako ne bi pucali.

4. ZVIJEZDE I PLANETE

Potreban materijal: hamer u žutoj ili zlatnoj boji, skalpel, flomasteri.

Postupak: nacrtajte zvijezdu, sunce, Saturn ili neko drugo nebesko tijelo i izrežite ga, a zatim izmjerite glavu i nacrtajte ju u sredini. Sa skalpelom izrežite rupu za glavu. 

5. NAŠ FAVORIT OD STARIH PLAHTI

Potreban materijal: stare plahte, kravata, lančić, sunčane naočale.

Postupak: stare plahte prebacite preko glave i na mjestima gdje vam dođu oči, napravite sitne rupice. Taj dio obojajte crnom bojom da glume oči duhova. Kako bi kostim bio bolje prijanjao i bio efektniji dodajte mu kravatu, lančić, kapu... 

Btw ako vam trebaju nove posteljina, jastuci, madraci, kreveti znate gdje ćete ih pronaći.

 

Izdvajamo iz našeg bloga

Najnovije teme…

Recept za zdrav san Iz našeg bloga izdvajamo… Saznaj više

Besplatni savjeti

Upiši svoju mail adresu i poslat ćemo ti besplatni upitnik koji te savjetuje oko izbora madraca