Izbornik
11.02.2019.

Povijest Valentinova - i priča o njegovom zaštitniku - obavijena je tajnom. Znamo da se veljača već dugo slavi kao mjesec romantike, te da Dan sv. Valentina, kao što ga danas poznajemo, sadrži tragove kršćanske i rimske tradicije.

Počeci komercijalizacije sežu u ne tako daleko 19.st., gdje su se na taj poseban dan dijelile pisane poruke ljubavnicima, supružnicima, no i obitelji, prijateljima, kolegama i suradnicima.

Ručno pisane poruke danas su zamijenile čestitke s ljubavnim i raznim motivima, a cilj je ostao isti - usrećiti osobu kojoj je ona namijenjena.

Što pokloniti za Valentinovo?

Vječiti problem, kupovina idealng poklona za vaše najmilije. Dok cvijeće, bomboni, nakit, večere i skupi parfemi drže svoju poziciju među top odabirima poklona za taj poseban dan, pitanje je kako začiniti život u spavaćoj sobi i uljepšati sobu i za ostatak godine.

Ruže i parfemi.

Možda će zvučati smiješno, ali poslušajte. Očigledno je da je spavanje veoma bitno za zdravlje, te isto tako utječe na vaš odnos. Niz neprospavanih noći može utjecati na vaše raspoloženje, te vas može udaljiti od partnera. Počinjete gubiti interes za stvari koje su vam nekada bile jedna od važnih stavki odnosa, jer vam je samo spavanje i odmor na pameti.

Koja je veza između Valentinova i spavanja?

Zašto ne bi spojili ugodno s korisnim, te voljenu osobu iznenadili s novom sobom. To ne mora biti kompletna redekoracija vašeg namještaja. Zamjena madraca je veliki korak ka boljem snu i poboljšanju vašeg ljubavnog života.

Dokazano je da je spavanje povezano sa zdravljem amigdale, male regije u mozgu koje reguliraju memoriju, emocije i smanjuju strah i anksioznost. Također, ako se dobro naspavamo, raste nam razina serotonina i melatonina, a spavanje s partnerom dobar je način izgradnje povjerenja i poticanja ljubavi. Bolji zajednički san = veći osjećaj sreće i zajedničke povezanosti.

Ljubav u krevetu.

Kupnja madraca za Valentinovo rijedak je dar, no ta odluka mogla bi vam promijeniti raspoloženje čitave godine. Priuštite si dobar noćni odmor uz kvalitetne Hespo Madrace i zaradite dodatne bodove kod vaše voljene osobe!

Posebna ponuda za Valentinovo uz madrac Love, podnica Legenda Uno dolazi gratis. 

Romansa u krevetu: Kako učiniti vašu sobu još romantičnijom

Slijedite ove korake i soba će vam sigurno biti romantična oaza ne samo za Valentinovo, nego i ostale dane u godini:

Romantična soba.

 • Očistite sobu. Gomilanje robe na stolici, čarape po podu, razbacana posteljina - sve to utječe na raspoloženje u krevetu. Ako obično niste vi osoba koja je zadužena za čišćenje, još bolje! Iznenadite bolju polovicom sređenom sobom i čistom posteljinom, oduševljenje ne gine.
 • Odaberite tonove prikladne danu zaljubljenih - dovoljno je samo nekoliko detalja koji će vas asocirati na Valentinovo. Stavite ruže u vazu, iskoristite crvenu posteljinu. No, nije pravilo da je samo crvena boja prikladna za bolji ugođaj. Korištenje bež ili čokoladnih tonova također more rasplamsati atmosferu.
 • Rasvjeta - prigušite svijetlo i opustite atmosferu.

Stvorite ugodnu atmosferu.

 • Zapalite svijeće - ali oprez! Pripazite da ne dođe do požara. Mirisne svijeće bude razne emocije, no postoje i LED varijante koje će poslužiti svrsi i neće doći do nezgode.
 • Glazba - napravite neku novu playlistu koja će svirati u pozadini.

Muzika i romantika.I za kraj, ugasite barem na kratko uređaje i posvetite se jedno drugome. Dovoljno je da posvetimo vrijeme jedni drugima bez ometanja koja dolaze iz vanjskog svijeta. Mali znakovi pažnje i nježnosti mnogo znače.

Pogledajte ponudu Hespo madraca

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.