Izbornik
17.06.2019.

Premekani, pretvrdi ili jastuk sumnjiva mirisa dočekao vas je na vašoj ljetnoj destinaciji? Mi znamo zašto je korisno nositi vlastiti jastuk na godišnji odmor.

Ručnik, luftić, badić, japanke, šešir, sunčane naočale prostirka, krema za sunčanje, kombinacije za nekoliko dana, tenisice, čarape, kozmetička torbica, grickalice, piće i godišnji odmor može početi!

A jastuk? Treba li ga ponijeti sa sobom?

Ima li ga uopće u sobi/apartmanu?

Je li odgovarajuće veličine, teksture i tvrdoće, možda antialergijski?

Osim što je spasilac za vrat tijekom putovanja, kvalitetan jastuk može vas spasiti hrkanja i nesanice na pomno isplaniranom godišnjem odmoru.

Na dugim putovanjima dobro će vam doći jastuk za odmor

Ako niste sigurni kakav jastuk vas čeka na vašoj destinaciji, možete spakirati svoj pouzdani jastuk iz nekoliko razloga:

1) Najbolje se naspavate na jastuku na koji ste navikli

Baš kao i princezu na zrnu graška i vas smeta svaka sitnica u krevetu, a naročito grbavi hotelski jastuci.

Iako većina hotelijera brine o sobama, u nekim slučajevima se dogodi da se ne stigne pregledati baš svaki jastuk.

Jastuci su u većini smještajnih jedinica standardni, punjeni poliesterskom vatom i vjerojatno vam neće odgovarati ako ste naviknuti na jastuk od memorijske gel pjene.

Ako ste jako privrženi svom jastuku i ne ovisite o prostoru za prtljagu, preporučujemo vam da spakirate vlastiti jastuk.

Pakiranje jastuka za let avionom malo je kompliciranije, no uvijek možete odabrati malo manji jastuk ili žrtvovati nekoliko sitnica iz kofera za bolji san.

Cilj odmora je ipak odmoriti se, a to je malo teže ostvariti bez kvalitetnog sna.

Svi znamo da je kvalitetan jastuk jedan od ključnih faktora za kvalitetan san, a na odmoru bi ga trebalo biti u izobilju.

Jastuk na koji ste navikli omogućit će vam kvalitetniji san

2) Jastuci u hotelima i apartmanima često nisu kvalitetni

Jastuci su jedan od detalja koji uz ručnike najprije “dobe noge” u hotelima i apartmanima pa ih vlasnici često ne stignu nadoknađivati.

Neki se odlučuju na krevete bez jastuka jer je teško odabrati jastuk koji će odgovarati baš svakom gostu, no takve sobe su ipak rijetkost i taj detalj bi trebao biti jasno naznačen prilikom rezervacije smještaja.

Neki dizajneri interijera ne pridaju veliku pažnju funkcionalnosti pa biraju jastuke koji su vizualno privlačni i podižu prostor, no često nisu udobni za spavanje.

Dizajnerski jastuci često su neudobni za spavanje

Dekorativni jastuci su ili previše napunjeni pa su pretvrdi za spavanje ili premalo napunjeni pa glava potone do madraca.

Ako vam je najavljeno da na krevetu nema jastuka i ponesete svoj, odlično ćete se provesti.

Ako pak toga niste bili svjesni i ne kupuje vam se jastuk za nekoliko dana odmora, prekrivači i deke mogu također poslužiti kao jastuci.

Doduše, nisu tako prilagodljivi položaju glave, no i oni će posložiti ako nemate pristup pravom jastuku i ne možete spavati samo na madracu.

3) Niste skloni spavati na jastucima koji imaju vidljive tragove korištenja

Lijepa bijela jastučnica na jastuku lako zavara svakoga, no nos će uvijek otkriti istinu.

Ako vam jastuk u sobi ili apartmanu čudno miriši, naročito po plijesni, svucite jastučnicu i provjerite ga.

Sve tamnije od bijele boje nije baš najpogodnije za spavanje, čak i kada ostajete samo nekoliko dana.

Ako ste osvojili žuti bingo, savjetujemo vam da na takvom jastuku ne spavate, ili ga barem zaštitite ručnicima.

Žuta boja na jastuku pojavljuje se jer  se ljudi znoje prilikom spavanja (neki više neki manje), a u apartmanima prenoće različiti ljudi.

No većina jastuka se može prati i održavati čistim, a svake dvije godine jastuk je poželjno zamijeniti.

 

Provjerite našu ponudu jastuka

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.