Izbornik
11.11.2019.

Vrhunski madrac, krevet i podnica preduvjet su za kvalitetan san pa treba obratiti posebnu pažnju na njihovu kvalitetu kad ih kupujemo. Osim toga, prilikom opremanja spavaće sobe, morate dobro razmisliti i o tome kakav ćete jastuk i poplun kupiti.

Jastuk biste trebali odabrati prema položaju tijela prilikom spavanja, eventualnim problemima s kralježnicom ili alergijama i brinuti da on bude antibakterijski.

Kod kupnje popluna situacija je još kompliciranija. U kojem godišnjem dobu ćete ga koristiti, hoćete li kupiti univerzalni kojeg možete koristiti tijekom cijele godine, koja će biti debljina popluna, od kojeg će biti materijala kako bi bio prozračan, a ujedno zadržavao toplinu?

Opremanje spavaće sobe

Spavaća soba bi trebala biti vaša mala oaza ugode i odmora koja će vam omogućiti da se opustite i pobjegnete od svakodnevnih problema pa nijedan segmenat njenog opremanja ne biste trebali prepustiti slučaju.

Opremanju spavaće sobe poklonite jednako pažnje koliko poklanjate opremanju dnevne sobe i kuhinje jer ona zaslužuje čak i više.

Ipak, nije baš svaki segmenat opremanja spavaće sobe kompliciran ni financijski zahtjevan. Prekrivači za krevet idealno su rješenje za sve one koji vole da im je stan uvijek uredan i da je svaka stvar na svome mjestu.

Oni su najjednostavniji način za održavanje reda u spavaćoj sobi, barem prividno.

Prekrivač za krevet najbrži je način da se osvježi dizajn interijera

Prednosti prekrivača za krevet

1. Uredan krevet

Prekrivač za krevet je savršeno rješenje kad dolaze nenadani gosti, a posteljina je izgužvana ili nam jednostavno nije lijepa. Bez obzira što ste to jutro propustili složiti krevet nakon ustajanja, nitko to neće znati. Prebacite prekrivač preko kreveta i stvar je riješena.

Ujedno, to je dobar način na koji se može sakriti dotrajao i neugledan krevet.

2. Privid reda u spavaćoj sobi

Od spavaće sobe prenatrpane stvarima i odjećom nemarno bačenom preko kreveta jedino nas više može izluditi pun sudoper neopranog suđa.

Spavaću sobu ipak možemo lakše i brže dovesti u red od kuhinje. Dovoljno je samo odjeću posložiti u ormar i prekriti krevet modernim prekrivačem usklađenim s interijerom sobe i stvar je riješena.

Prekrivač za krevet uskladite s dizajnom spavaće sobe

3. Dekorativna uloga

Ako ste se zasitili izgleda svoje spavaće sobe, a renoviranje i kupnja novog namještaja ne uklapa vam se u budžet, rješenje je u prekrivaču za krevet modernog dizajna.

Dobit ćete dojam kao da ste upravo promijenili krevet i obojili zidove.

Prilikom odabira prekrivača za krevet pazite da on bude u skladu s interijerom vaše spavaće sobe. Ako je ona neutralnih boja, kupite prekrivač šarenih i jakih boja koji će unijeti toplinu i posebnost u prostor. Ako se pak u sobi ističe namještaj ili boja zidova, odaberite onaj koji neće pretjerano dolaziti do izražaja.

4. Zaštita kreveta i posteljine

Prekrivač za krevet nema samo dekorativnu ulogu. Njegova mnogo važnija uloga jest ona zaštitna.

Prekrivač za krevet štiti posteljinu, madrac i jastuk od grinja i prašine. Mora biti dovoljno velik kako bi prekrio cijeli vaš krevet i pružio mu učinkovitu zaštitu, ali i periv u perilici kako biste ga mogli lakše održavati.

Prašnjav prekrivač za krevet pun grinja neće štititi ni krevet.

Krevet ujutro treba ostaviti neraspremljen barem pola sata

Ne prekrivajte krevet odmah nakon ustajanja

Tijekom noći odrasla osoba prosječno iznoji 2 dcl tekućine koje dio upije pidžama, a dio posteljina.

Zato bi bilo dobro da se krevet ne posprema odmah po buđenju već da se ostavi neko vrijeme da se provjetri i osuši. Isto vrijedi i za prekrivanje kreveta prekrivačem.

Preporuka je ostaviti krevet neraspremljen barem pola sata nakon ustajanja, a idealno bi bilo i kada bi se poplun i jastuk mogli objesiti na provjetravanje.

Prekrivač za krevet nije veliki financijski izdatak i možete ga češće mijenjati za razliku od kreveta i madraca koji moraju biti kvalitetni kako bi vam omogućili kvalitetan odmor.

Njih morate pažljivije birati.

 

Provjerite ponudu Hespo madraca

 

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.