Izbornik
24.10.2018.

Budite se s osjećajem tjeskobe u želucu? Sigurno ste opet sanjali da kasnite. Možda ste frustrirani ili pred velikom životnom odlukom. Značenje se razlikuje s obzirom na što kasnite.

Svi ste se ponekad probudili u hladnom znoju panično gledajući na sat. Opet ste sanjali da kasnite. Pa to je već koji put ovaj mjesec.

Detalje sna sigurno ste zaboravili iste minute kada ste ponovno zatvorili oči. No jeste li se zapitali što vam vaša podsvijest želi reći?

Snovi o kašnjenju kod svakog su drugačiji, ali značenje im je slično. Obratite pozornost na njih jer vam mogu pomoći u organiziranju svakodnevice.

Zašto sanjamo da kasnimo?

Ljudi su oduvijek organizirali svoje vrijeme u skladu s određenim ritmovima. Prije pojave satova služili smo se ciklusima Sunca i Mjeseca i prema njima određivali vrijeme za rad i spavanje.

No danas je priča drugačija. Svaki trenutak nam je važan. Obaveze se samo gomilaju, a vremena kao da je sve manje.

Ni postavljena očekivanja ne pomažu. Pritisak koji one donose ponekad je prevelik, a kada znamo da ih ne možemo ispuniti postanemo frustrirani. Upravo to i je prvi razlog ovakvih snova.

Drugi razlog je potreba za promjenom u životu. Ako sanjate da kasnite možda ste propustili važnu priliku, pa ovakvi snovi mogu poslužiti kao poziv na promišljanje.

Ipak, nisu svi snovi jednaki. Značenje se mijenja ovisno na što kasnite.

1. Snovi u kojima kasnite vi ili netko drugi

Ako sanjate da kasnite pripazite na obećanja koja dajete. Ovi snovi javljaju se kada ne možete ispuniti već dana obećanja, pa vam nova ne trebaju.

Snovi u kojima netko drugi kasni ukazuju na vaše nepovjerenje prema njima. Bojite se da neće ispuniti dana obećanja i da ćete zbog toga pretrpjeti gubitak. 

2. Snovi u kojima kasnite na put

Ako sanjate da kasnite na putovanje vjerojatno nemate dovoljno samopouzdanja da iskoristite prilike koje su pred vama. Također, možda ste anksiozni zbog nadolazećih događaja. Pred vama je nešto što vas brine, ali na to ne možete utjecati.

Ako sanjate da kasnite na neko prijevozno sredstvo, strahujete da ste propustili očitu priliku u svome životu. Drugi najčešći razlog ovih snova je briga da nećete ispuniti cilj koji je pred vama.

3. Snovi u kojima kasnite na ispit

Snovi u kojima kasnite na ispit pojavljuju se kada se brinete o nečemu konkretnom. Rezultat su nedostatka samopouzdanja zbog nesigurnosti. Pojavljuju se i kada niste spremni za nadolazeće promjene ili smatrate da nemate dovoljno potpore okoline da se s njima nosite.

Ako sanjate ovakve snove predlažemo vam da se koncentrirate na vaše snage, a ne slabosti.

4. Snovi u kojima kasnite na posao

Ako sanjate da kasnite na posao to često ukazuje na nezadovoljstvo s radnom okolinom.

Također, ovakvi snovi se pojavljuju kada vas posao čini anksioznima ili ne ispunjava očekivanja.

Možda se bojite promjena na poslu, mislite da ne zavrjeđujete promaknuće ili želite zadiviti šefove, a ne uspijevate.

5. Snovi u kojima kasnite u školu ili fakultet

Snovi u kojima kasnite u školu javljaju se kada ste nesigurni u životu. Možda se trenutno suočavate s problemima i ne znate kojim putem krenuti. Dobro razmislite prije nego donesete konačnu odluku.

Ako sanjate da kasnite na fakultet vjerojatno ste uvijek u žurbi. Pritisak modernog doba je dovoljan da izazove stres pa vam preporučujemo da si ga ne stvarate sami. Ponekad malo odmora dobro dođe.

Ovakvi snovi javljaju se i kada “gutate” osjećaje. Ako možete, popričajte s nekim. Pomoći će vam.

Što učiniti kada sanjate da kasnite

Razmislite što vam je važno u životu. Postavite si prioritete i fokusirajte se na njih. Ako radite na mjestu gdje je bitno posao obaviti što je prije moguće, ne brinite. Takvi snovi su normalni.

Ako sanjate da kasnite prije važne odluke, dobro promislite o njoj. Ponekad se ovi snovi javljaju prije bitnih promjena u životu kao rezultat tjeskobe s kojom se suočavate. Razmislite koji je smjer najbolji za vaš osobni razvitak.

Na dobar san utječe i način na koji spavate. Ako imate nemirne snove, moguće je da samo trebate novi madrac ili jastuk.

 

jastuci madraci

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.