Izbornik
24.06.2019.

Vezali ste se za svoj stari madrac iz djetinjstva i ne želite ga zamijeniti novim, iako se svako jutro budite mrzovoljni i  umorniji nego li ste bili kada ste otišli spavati? Na reklamama ste vidjeli kako je nadmadrac idealno rješenje za vaše probleme?

Ipak, moramo vas razočarati.

Nadmadrac služi isključivo kako bi postojeći, kvalitetan i udoban madrac učinio još udobnijim. Što bi značilo da ako kupite nadmadrac u nadi da ćete popraviti neudobnost vašeg već starog madraca punog izbočina i udubljenja, nećete ništa postići.

Razlog tome je upravo to što je nadmadrac lako prilagodljiv pa će se prilagoditi svim udubljenjima starog madraca. Tako ćete samo ublažiti njegove nepravilnosti, čime niste niti popravili stari madrac nego ste uništili i novi nadmadrac.

Kako znate da je vaš madrac dao sve od sebe i da je vrijeme za kupnju novog?

1. Imate ga dulje od 10 godina

Istraživanja su pokazala kako bi se i najkvalitetniji madrac trebao promijeniti svakih 10 godina, što ovisi o tome za što koristite madrac, kako ga održavate,  njegovoj kvaliteti, materijala od kojih je načinjen, navikama spavanja i slično. Iako je 10 godina za vas kratak period, za vaš madrac to je cijela vječnost.

Iako ne izgleda istrošen, madrac je porebno promijeniti svakih 10 godina

Bez obzira na to što vaš madrac možda izgleda kao da je u savršenom stanju, pročitajte što se događa u 10 godina:

 • Prosječna osoba izgubi više od 2.000 l znoja
 • Prosječna osoba izgubi oko 10,4 kg stanica kože
 • Na madracu se nakupi oko 10 milijuna grinja, a jedna grinja obavi nuždu 20 puta dnevno, ženka izlegne više od 100 jajašaca mjesečno

2. Madrac je istrošen

Ovo je najvidljiviji znak da je vrijeme da zamijenite stari madrac novim. Udubljenja, ispupčenja, mrlje, rupe, promjene oblika i deformacije ukazuju na to da je madrac dao svoje te da vam više ne može pružiti dovoljnu udobnost i pravilnu potporu.

3. Budite se umorni s bolovima u vratu i kralješnici

Tijekom vremena i najkvalitetniji madraci počinju gubiti svoja svojstva i funkciju što na kraju utječe na vaše zdravlje. Ako imate nemiran san, stalni vas nešto boli, muče vas simptomi alergije ili astme nemojte za to kriviti stres, nepravilnu prehranu ili obiteljske obveze. Možda je krivac vaš madrac.

4. Svagdje vam je lakše zaspati nego kod kuće

Ako primijetite da lakše zaspite na putovanju, kod prijatelja ili u hotelu razmislite o kupnji novog madraca jer madrac nije samo mjesto gdje provodite noć, nego mjesto gdje obnavljate svoju energiju i pripremate se za nove izazove.

Nadmadrac će učiniti madrac udobnijim i san lakšim

Kada kupiti nadmadrac?

Vaši prijatelji imaju nadmadrac pa ste uvjereni da bi i vama pomogao. Ili su vaši susjedi uvjereni da im je nadmadrac spasio kralježnicu jer nikada nisu tako dobro spavali. Razmislite dvaput o tome što vi trebate. Mala je vjerojatnost da će vaš stari madrac postati nešto udobniji kupnjom nadmadraca pa nemojte na njega računati kao na zamjenu za madrac. Ipak, kupnja nadmadraca ima brojne pogodnosti:

Ako imate pretvrd madrac

Nadmadrac je idealno rješenje u slučaju da želite osigurati udobnost postojećeg madraca. Naime, upravo je tvrda podloga potrebna vašem tijelu kako bi mu dala pravilnu potporu, dok je mekani nadmadrac idealan za rasterećenje vaših remena, koljena i bokova. Također, elastična svojstva nadmadraca produljit će životni vijek madraca i tako vam omogućiti da duže uživate u kvalitetnom snu.

2. Ako želite udoban ležaj i kada niste kod kuće

Ništa nije toliko važno za normalno funkcioniranje organizma kao zdrav i dug san, gdje god se nalazili. Nadmadrac možete bez problema ponijeti sa sobom, samo ga trebate zarolati i staviti u vakuumsku vreću.

3. Kada želite očuvati madrac od tjelesnih tekućine

Higijena kreveta ne može se održavati pranjem i zamjenom posteljine? U prosjeku odrasla osoba proizvede i do litru tjelesnih tekućina tijekom noći. Znoj, slina i sluz se ne zadržavaju samo na pidžami ili posteljini nego prodiru i u madrac pa ga postepeno uništavaju.

Nažalost, madrac ne možete staviti u perilicu rublja, a ručno pranje i sušenje madraca bi trajalo cijelu vječnost. Nadmadrac predstavlja učinkovitu barijeru između tjelesnih tekućina i madraca.

4.  Kada želite zaštiti madrac od prljavštine, grinja i bakterija

Brojni stručnjaci tvrde kako oko 12 milijuna ljudi ima problema s astmom. Ako i vama kašljanje i gušenje uzrokuje nemiran san, a i dalje spavate na madracu koji obiluje prašinom, znojem i grinjem preporučujemo vam kupnju nadmadraca koji služi kao zaštita madraca od uzročnika alergija.

Čak i ako redovno presvlačite posteljinu, znoj i grinje ulaze u vaš madrac

Hoćete li sada kada ste upoznati s činjenicama kupiti novi madrac ili ćete posegnuti za kupnjom nadmadraca na vama je, ali ako želite dodatno zaštititi svoje zdravlje pridržavajte se sljedećih pravila:

 • Dva puta na dan prozračite spavaću sobu
 • Svakodnevno prozračite madrac i nadmadrac
 • Često brišite prašinu i usisavajte podove
 • Riješite se tekstilnih podnih obloga, tapeciranog namještaja, zavjesa i tepiha jer nakupljaju prašinu koja je jedan od glavnih uzročnika alergija
 • Često mijenjajte posteljinu
 • Ne kupujte jastuke punjene perjem i prošivene pokrivače
 • Koristite pamučni ili sintetični pokrivač kojeg ćete moći prati na 55 °C
 • Madrac prekrijte zaštitnom presvlakom ili nadmadracom

Hespo u ponudi ima široku paletu nadmadraca prilagođenu vašim potrebama. 

Nadmadrac od HR pjene napravljen je od prozračnog materijala koji pruža iznimnu udobnost. Nadmadrac od visco-elastične pjene svojim antidekubitalnim termoaktivnim svojstvima pruža osjećaj ugode i potpunog rasterećenja tijela i oblikuje se prema njegovim konturama. Nadmadrac od latexa, koji je materijal dobiven iz prirodnih izvora i pruža antibakterijsku zaštitu, pogodan je za osobe sklone alergijama. 

 

Pronađite svoj nadmadrac

 

 

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.