Izbornik
09.09.2019.

Mali stanovi, previše stvari, više djece u obitelji, a nedostatak prostorija, realnost su i problem za mnoge roditelje. Ako ste sretnik da imate vlastitu vikendicu, sigurno vas se tijekom ljetnih mjeseci sjeti pola prijatelja i rodbine i baš bi bilo zgodno da vas posjete kad ste na moru, zar ne? Iako se mnogima veselite, brine vas kud ćete smjestiti toliko ljudi na spavanje.

A možda je vaše dijete baš veliki društvenjak i najviše voli organizirati pidžama party za svoje prijatelje. Problem na vidiku, gdje će sva ta djeca spavati?

Rješenje je u kupnji kreveta na kat.

Strah od ozljeda

Međutim, mnogo roditelja kada razmišlja da djeci kupi krevete na kat ima iracionalan strah da konstrukcija kreveta neće biti dovoljno čvrsta ili da će ih djeca prebrzo prerasti pa će investicija biti neisplativa. Ali, što ako kupujete dva odvojena kreveta za svoju djecu? Oni su istih dimenzija kao i kreveti na kat, a daleko skuplji kada se kupuju odvojeno.

Roditelji se boje i da će djeca pasti s gornjeg kreveta u snu. Većina kreveta ima zaštitnu pregradu na gornjem krevetu koja onemogućuje da se to dogodi.

Djeca mlađa od četiri godine ne bi trebala spavati na gornjem krevetu

Stepenice koje vode na gornji krevet uglavnom su malene pa se roditelji boje da će se nespretne nožice poskliznuti i pasti penjući se. Ne brinite, većina tih kreveta opremljena je i ručkicama za koje se dijete može uhvatiti kada se penje. Jedino što morate paziti da na gornji kat ne smještate djecu mlađu od četiri godine. Oni još nisu dovoljno spretni da biste bili sasvim opušteni. Mlađe dijete smjestite na donju “etažu”.

Pazite na kvalitetu kreveta

Iako se kreveti na kat nameću kao idealno rješenje za male spavaće sobe u kojima spava dvoje ili više djece, njihove mogućnosti daleko su veće. Kreveti na kat idealan su komad namještaja u mnogim situacijama, a njihove prednosti bezbrojne.

Nabrojat ćemo samo neke.

Prednosti kreveta na kat

 • Ne postoji bolje rješenje za male spavaće sobe u kojima spava više djece. Novi dizajn kreveta na kat omogućuje da svako dijete ima svoj zaseban prostor, navuče zavjesu i stvori zaštitu od pogleda, svoju malu oazu privatnosti i intime. Ujedno, takve pregrade štite od svjetla pa više neće biti potrebe za svađom hoće li se ugasiti svjetlo ili ne.
 • Kreveti na kat štede prostor, ostavljaju više mjesta za igranje ili neki drugi komad namještaja. Moderni kreveti na kat često su pravi kreativni višenamjenski komad namještaja. Osim što imaju integrirani skladišni prostor, ormare i ladice, imaju čak i radne stolove i male igraonice. Odavno su prestali biti samo kreveti i postali zabava.
 • Kreveti na kat idealno su rješenje za povremene goste, a najidealnije rješenje za vašeg školarca i njegovu ekipu koja se do kasnih noćnih sati smijulji i zabavlja u spavaćoj sobi. Neka prijatelji prespavaju, vaše će dijete biti presretno.

Krevet na kat riješit će problem spavanja na pidžama pratyju

 • Jeftinije su rješenje od zasebnih kreveta. Umjesto da investirate u dva odvojena kreveta, ostaje vam više novaca da odvedete svoje klince na neki zabavan izlet ili ih nagradite dugo željenom igračkom. Čak i ako s vremenom nestane potreba za krevetom na kat jer je jedno dijete odselilo u drugu spavaću sobu, ne brinite, dodatan krevet u stanu nikada neće biti višak.
 • Ako imate bolesnog člana obitelji kreveti na kat omogućit će vam da ga imate pod kontrolom cijelu noć bez potrebe da spavate u zajedničkom krevetu. Dječici kad su pod temperaturom puno znači da je mama blizu.
 • I najvažnije, iako bi djeca, kada bi mogli birati, više voljela imati svoju sobu i svoju privatnost i neće prestati negodovati radi spavanja s braćom i sestrama, budite uvjereni da će promijeniti mišljenje kad odrastu. Rado će se sjećati vremena provedenog u zajedničkoj sobi, uspomena koje su zajedno stvarali i beskonačnog veselja. Djeca koja odrastaju zajedno prije nauče biti tolerantna, strpljiva i darežljiva.

 

U odabiru kreveta na kat najvažnije je da oni predstavljaju rješenje za vaše probleme i da su kvalitetni. Prilagodite ih svojim potrebama ili uzrastu vaše djece.

 

Provjerite Hespo ponudu kreveta na kat

 

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.