Izbornik
16.12.2019.

Čujemo zvončiće Djeda Božićnjaka, njegove saonice nezaustavljivo jure prema našim domovima i još je samo nekoliko dana ostalo do božićnog jutra kada ćemo trčati do drvca i brzo odmotavati poklone.

Loša vijest je što je jednako tako malo vremena ostalo da kupimo sve božićne poklone za naše najmilije. Iz godine u godinu isti problemi: što kupiti?

Oni koji još uvijek vjeruju u Djeda Božićnjaka neka ovo shvate kao mali podsjetnik njemu i popis želja što bismo voljeli vidjeti po borom.

Pripremite popis poklona

Na parkinzima trgovačkih centara traži se mjesto više, u dućanima su takve gužve da se jedva možemo probiti do polica s artiklima, a na blagajnama metarski redovi. Teško da možemo odabrati prigodne božićne poklone u tom kaosu.

Zato je potrebno unaprijed donijeti odluku o tome što ćemo kupiti.

Ove godine budite maštoviti u kupnji poklona. Potrudite se da svakome kupite nešto što će mu koristiti, a ne neku beskorisnu stvar koja će skupljati prašinu do sljedećeg Božića.

Poklone prilagodite osobnosti svake osobe kojoj ga darujete. Pardon, kojoj ga Djed Božićnjak daruje.

Idealan zimski poklon je topla deka

Pokloni za spavalice

Imate li doma koju spavalicu koja se ne može probuditi prije nego alarm zazvoni treći put uzastopce, a razbuditi sve do podneva? Nekog tko ne funkcionira prije druge jutarnje kave?

Možda imate i drugu vrstu spavalice, onu koja voli provoditi vrijeme doma u udobnoj kućnoj odjeći, utopliti se pod dekicom ispred televizora i tako se uspavljivati.

Donosimo vam nekoliko originalnih ideja što pokloniti vašim najvećim spavalicama za Božić. Osim što će pokloni biti iskoristivi i korisni, beskrajno ćete ih obradovati. U to budite sigurni.

1. Mekana pidžama

Da nešto razjasnimo na početku, pidžama nije baš najsretnije rješenje kao poklon za klince ispod bora.

Sjećate se kad ste pod bor dobili odjevne predmete, te mekne poklončiće s kojima se ne možete igrati. Njima kupite igračkicu.

Za sve ostale spavalice, pidžama je genijalan poklon, nikad ih nemaju dosta i znat će je cijeniti.

Ohrabrite se pa kupite pidžamu s ludim uzorkom, plišanu pidžamu ili jednodijelnu, a možete ju i personalizirati tako da dodate natpis. Primjerice, “Kapetan Zaspan javlja se na dužzZZnost!”.

Kućni ogrtač odličan je poklon za ljude koji vole udobnost

2. Kućni ogrtač

Ogrtač je odličan dar za one koji ne vole nositi pidžamu, a vole da im je kod kuće udobno i toplo.

Većinom dolaze u univerzalnim veličinama, pa ako niste sigurni koju veličinu trebate, s ogrtačem ne možete pogriješiti. Odličan poklon bez obzira na godine.

3. Antibakterijski jastuk

Najvećim spavalicama nikada dosta jastuka. Anatomski, antibakterijski, mirisni, ukrasni, putni jastuk. Možete darivanje dići na jedan viši nivo i kupiti ih sve!

Cijeli komplet jastuka za vašeg omiljenog spavača kako bi bio spreman gdje god da spava, na krevetu, pred televizorom ili na putu.

Madrac je najbolji poklon pod bor za sve spavalice

4. Papuče

Ako ste se odlučili na kupnju ogrtača, možete ga kombinirati s papučama i dobit ćete vrlo praktičan poklon.

Svi trebaju papuče, čak i oni koji najviše vole hodati bosi po kući. Dobro će im doći u ovim hladnijim mjesecima.

5. Deka

Deke nikad ne izlaze iz mode. Bilo da vaš spavoljubac voli neutralne boje, lude uzorke, tople i debele deke ili pak njihovu laganiju varijantu, na tržištu ćete naći deku koja će ga grijati zimskim noćima.

6. Maska za spavanje

I najveći spavači ponekada imaju problem s nesanicom. Barem kada im smeta dnevno svjetlo i teško tonu u san.

Ako je vaš spavač naviknut na mrak i voli zaspati sa spuštenim roletama, pobrinite se da mrak može napraviti kada god on to želi.Jednostavno navuče masku za spavanje i spreman je za carstvo snova.

Maska za spavanje dobar je odabir za one kojima smeta svjetlo za spavanje

7. Madrac

Ovo je najbolji poklon od svih, ali s njim treba biti oprezan. Profesionalni spavači imaju posebnu vezu sa svojim madracima.

Faktor iznenađenja u ovom slučaju pada u vodu. Barem do nekog trenutka. Možete, primjerice, najaviti odlazak u kino, dok je vaš plan zapravo odlazak u trgovinu s madracima!

Najbolje je da spavač sam odabere novi madrac. Objasnite mu da mora promijeniti madrac jer mu je postojeći pun grinja, udubljen ili ispupče, a madrac je ključan za dobar san.

Što god s popisa odlučili pokloniti svojim spavalicama za Božić nećete pogriješiti. Ipak, pobrinite se da to što poklanjate bude kvalitetno kako bi im što duže koristilo.

 

Provjerite ponudu Hespo madraca

 

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.