Izbornik
Funkcionalnost i dizajn na jednom mjestu
19.09.2019.

Funkcionalnost, udobnost i dizajn često ne idu ruku pod ruku i najčešće se mora birati između jednog od ova tri ponuđena izbora. 

No, vremena se mijenjaju i više ne morate pristati na kompromise. Možete imati moderan, funkcionalan i udoban dom uz naših nekoliko savjeta.  

Krevet je centar sobe

Spavaća soba trebala bi biti kraljevstvo mira i opuštanja, a njezin tron je definitivno krevet. Ipak u njemu ljudi provode skoro trećinu života. Krevet može biti i centralni ukras sobe, no on bi prvenstveno biti funkcionalan. 

Odgovarajući krevet i madrac nije lako pronaći, a još je izazovnije ako se radi o krevetu za dvije osobe.

Veličina kreveta, kvalitetan madrac, odgovarajuće podnice i anatomski jastuk garantiraju noći prepune zdravog sna i jutra bez bolova u leđima i vratu. 

Madrac, podnice i jastuk potrebno je birati “za zdravlje”, ali se s okvirom kreveta možete poigrati pa umjesto klasičnog drvenog, odabrati boxspring ili tapecirani krevet i tako sobi dodati dašak udobnosti.

Priuštite si uzglavlje

Krevet kao centar mira i opuštanja ne mora nužno služiti samo za spavanje, opustiti se možete i uz odličnu knjigu.  A još je bolje čitati knjigu uz pravilnu potporu za leđa. Tu uskaču Hespo kreveti s tapeciranim uzglavljima

Tapecirano uzglavlje daje dašak profinjenosti prostoru

Zašto je uzglavlje super? Kod tapeciranog uzglavlja nema više naslanjanja na neudobno drvo ili dugotrajno namještanje nekoliko jastuka da se to isto drvo ne osjeti. 

Elegantno tapecirano uzglavlje osim što pruža odličnu potporu za leđa svima koji uživaju čitati ili surfati u krevetu, prostor čini elegantnijim i profinjenijim.  

Ormar nije samo za odlaganje

Jutarnje stajanje pred ormarom i biranje kombinacije može se činiti kao nemoguća misija prije šalice snažne kave

Ako ste jedan od onih kojima je teže vizualizirati kombinaciju na vješalici pa moraju sve isprobati, možete uštedjeti nešto dragocjenog jutarnjeg vremena montiranjem ogledala na stranicu ormara. Tako nećete morati svaku kombinaciju provjeravati pred ogledalom u kupaonici.

Osim toga, ogledalo na ormaru vizualno će učiniti sobu većom i ugodnijom.

Košare su in

Odlaganje sitnica ili čuvanje rublja može se riješiti i na elegantniji način od stavljanja na stolicu.

Za trenutke kada niste sigurni hoćete li još jednom nositi majicu u kojoj ste otišli do poštanskog sandučića bolje je skloniti je u simpatičnu košaru nego staviti u neki kut gdje će sigurno ostati zaboravljena.

Naravno, košare nisu samo za rublje. One mogu biti i ukras prostora i čuvati najdraže časopise ili marame. 

Detalji čine prostor toplijim

Uz nekoliko detalja do teme sobe

Najdraža boja ili stil uređenja ne mora dominirati prostorom, ponekad je dovoljno nekoliko upečatljivih detalja.

Samo jedan zid u najdražoj nijansi ljubičaste efektnije će zaokružiti cijelu sobu, u suprotnom bi ona bila pretamna i monotona. 

Osim toga, i namještaj možete odabrati u omiljenoj boji. Ovdje vrijede ista pravila kao i kod zidova; jedan ormarić ili ladica u kontrastnoj boji osvježit će prostor, a neće biti nametljivi.

Nikad previše prostora za pohranu

Ladičari i police odlični su saveznici protiv nereda. Dovoljno mjesta za odlaganje stvari spriječit će njihovo gomilanje po sobi.

Bilo da se radi o rublju, sitnicama ili papirima, dobra komoda omogućit će vam da ostanete organizirani bez da prenatrpate životni prostor. 

Zidovi se mogu pametno iskoristiti za pohranu pomoću visećih elemenata za spavaću sobu. Namjena im je uistinu šarolika, a dodatan prostor uvijek dobro dođe

Pametno rješenje za pohranu rezervne posteljine su i kreveti s ladicom. U protivnom, deke, popluni i jastuci koji se ne koriste zauzimaju mnogo korisnog prostora u ormaru. Ladica u krevetu oslobodit će ormar za odlaganje odjeće.

Jedna tema, dva prostora

Temu ili ugođaj koji dominira spavaćom sobom lako možete prenijeti i na dnevni boravak.

Namještajem iz iste linije možete povezati sve prostorije u domu

Namještaj istog stila, čak i detalji dovoljni su da se prostor smisleno poveže. Volimo multifunkcionalne komade jer štede prostor pa od njih najviše profitiraju manje sobe.

Naravno, povezivanju pomaže ako imate namještaj za dnevni boravak iz iste linije. Hespo u svojoj ponudi nudi pregršt kombinacija za spavaće sobe, dnevne boravke, pa i predsoblja.

Dajte mašti na volju i kombinirajte različite elemente po svojim pravilima.
 

Hespo multifunkcionalni namještaj za sve prostore

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.