Izbornik
09.12.2019.

Prosinac je za mnoge najljepši mjesec u godini. Djecu oduševljava Sveti Nikola koji puni ulaštene čizmice u prozoru, kićenje bora, božićno jutro kad nas posjećuje Djed Božićnjak i nosi poklone.

Odrasli su jednako tako sretni u vrijeme zimskih blagdana, često i mnogo sretniji nego u vrijeme ljetnih godišnjih odmora.

Nisu pokloni u pitanju, božićni blagdani nose mnogo više.

Blagdanske proslave

Prosinac je čaroban mjesec, osjeća se zajedništvo, pozitivna energija, obitelji su na okupu i svi su posebno raspoloženi.

Blagdanski datumi su se ove godine odlično poklopili za sve one koji planiraju spojiti neradne dane i imati jedan dugačak zimski odmor.

Božićni domjenci prilika su za opuštanje nakon naporne godine

Prilika je to za organizaciju glamuroznih božićnih i novogodišnjih proslava, otmjenih domjenaka i raskošnih zabava

Bilo da se radi o privatnoj božićnoj zabavi, uredskom slavlju ili ekskluzivnom domjenku s poslovnim partnerima, jedno im je zajedničko: radi se o kasnovečernjim proslavama koje uključuju večere u sljedovima ili bogate catering ponude švedskog stola.

Ništa drugačije nije ni unutar obiteljskih domova. Peku se fini kolači, rade se tradicionalna zimska jela, ugošćuju prijatelji i rodbina, odlazi na druženja i tradicionalna blagdanska čestitanja.

Jednako kao i u slučaju poslovnih, i unutar obiteljskih druženja tijekom blagdana često ostajemo predugo budni, konzumiramo veće količine hrane i pića od onog što je za nas uobičajeno, smanjujemo fizičke aktivnosti ili u potpunosti prestajemo vježbati.

Sve to dovodi nas u rizik da u novu godinu uđemo umorniji nego ikada.

Za blagdane mijenjamo i svoje prehrambene navike

Posljedice neprospavane noći

Već i jedna noć u kojoj se nismo dovoljno naspavali ostavlja posljedice na naše zdravlje i otežava funkcioniranje organizma, smanjuje koncentraciju, sposobnost pamćenja i razinu energije. Osim toga, umor dovodi do osjećaja neraspoloženosti i potištenosti.

Zamislite kada se naniza nekoliko takvih noći jedna za drugom. Promjene u obrascima spavanja odrazit će se nepovoljno na cijeli organizam.

Naravno da ćete otići na blagdanski domjenak i da ćete organizirati druženje s prijateljima. Vrijeme oko Božića i Nove godine namijenjeno je opuštanju i zajedništvu. Ostat ćete budni koju noći duže nego ste mislili, ali nemojte dozvoliti da se takav gusti raspored protegne na više dana.

Blagdansko vrijeme iskoristite za odmor u krugu obitelji

Usvojite jednostavna pravila za blagdanski odmor

Ako je blagdansko vrijeme, vrijeme za opuštanje i odmor, onda biste si upravo to trebali i priuštiti.

Ostanete li duže budni koju noć, omogućite si dovoljno vremena ujutro da se naspavate. Otkažite sve druge obaveze, zamračite sobu i utišajte mobitel. Bitno je da nadoknadite san.

Iako je tijelo naviklo na određeni ritam sna i prepoznat će da ste daleko promašili vrijeme kada ste trebali leći, bit će vam zahvalno kada ujutro shvati da ste se i probudili kasnije no što to običavate.

Dan nakon što ste kasno legli proglasite vašim danom, dozvolite si da ostanete dugo u pidžami, uzmite vremena za prvu jutarnju kavu i poigrajte se s djecom. Navečer probajte ranije leći.

Ako sutradan radite i nećete se moći kasnije dići, skratite večernje druženje i na vrijeme legnite.

Poštujte ranije usvojene obrasce sna i omogućite si kvalitetan odmor.

Ove blagdane poklonite kvalitetan san sebi i svojoj obitelji

Uložite u kvalitetan san

Kvalitetan madrac koji će pružati potporu tijelu i dobar krevet preduvjeti su za dobar san. Jednako važna je i kvalitetna podnica i jastuk koji bi trebao biti antibakterijski i antialergijski.

Nova godina je vrijeme kada okrećemo novu stranicu i prilika da uvedeno promjene koje će poboljšati kvalitetu života. Ništa nije toliko važno kao kvalitetan san. Kad smo odmorni, puni smo energije i spremni za sve što nas čeka.

Ovih blagdana kupite vrhunske poklone za sebe i svoju obitelj. Nove, visoko kvalitetne madrace koji će omogućiti kvalitetan san kroz mnoge blagdane što dolaze.

Donesite dobru odluku.

 

Provjerite ponudu Hespo madraca

 

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.