Tajna udobnosti hotelskih madraca

Sve je lakše kada smo odmorni i kada se lijepo naspavamo. Upravo zato jedva čekamo godišnji odmor. Znate li što više od 80 posto ljudi napravi kada uđu u hotelsku sobu ili u apartman? Baci se na krevet. Trenutak bacanja na krevet mnogi opisuju kao simbolični čin - stigli smo, sada kreće odmor, opuštanje, zabava...

No,  nema gore stvari ako je krevet na godišnjem odmoru neudoban, kvrgav ili ako škripi. Zato hotelijeri veliku pažnju pridaju upravo odabiru madraca, kreveta i jastuka vodeći se za 4 glavne karakteristike koje treba zadovoljiti: ergonomija, higijena, trajnost i vrijednost za novac.
Hespo ima dugogodišnje iskustvo upravo u opremanju hotela i apartmana, a do sada smo opremili na tisuće hotelskih soba u hotelima od tri, četiri i pet zvijezdica.

Nedavno smo u našem blogu pisali o top 10 najluksuznijih hotela u Hrvatskoj (link) u kojima možete isprobati udobnost naših luksuznih madraca. Gosti obožavaju udobnost naših madraca i rado mu se vraćaju. No, ono što nas veseli je što od gostiju hotela često dobivamo ovakve mailove: "Gostovali smo u Loneu /Grand Park u Rovinju/ Ikadoru... i oduševljeni smo s madracem. Možete li nam preporučiti isti takav madrac za kod kuće?" Naš odgovor je možemo, naravno.

No, po čemu su hotelski madraci toliko posebni?

Svi madraci koje imamo u našoj hotelskoj kolekciji za apartmane i hotele su pojačane jezgre i certificirani te napravljeni od teško gorivih materijala. Madrace testiramo u švicarskom Laboratoriju za spavanje, a možemo ih izraditi u standardnim dimenzijama, a na vaš zahtjev i u vanstandardnim dimenzijama. Madraci se mogu i praktično spajati čičak-trakom ili zatvaračem.

Pružamo potpunu uslugu od proizvodnje, preko dostave i montaže, do osiguravanja servisa, što hotelijerima osigurava miran san i daje pouzdanog partnera po pitanju rokova isporuke i servisa.

Svi naši madraci imaju najvišu razinu udobnosti u svojoj klasi, a sukladno broju zvijezdica preporučamo i vrstu madraca koja se očekuje u takvoj vrsti smještaja.

Za hotele od 3 zvijezdice preporučamo madrace iz naše Comfort serije. To su izuzetno izdržljivi madraci izrađeni od tradicionalnih materijala. Bonell opružna jezgra pruža gostima klasičnu udobnost. Zbog bolje elastičnosti i veće trajnosti jezgra je obložena plohama od kokosovih vlakana te proširenim bočnim vertikalama od pjene, što mu znatno povećava čvrstoću i trajnost. Navlaka madraca izrađena je od tkanine s teškogorivim karakteristikama koja zadovoljava zahtjeve normi EN 597-1 i EN 597-2 te OEKO-TEX® Standard 100. Madrac dobro podupire i teže spavače teže od 120 kg.

Luxury madrac je izuzetno kvalitetan madrac visine 26 cm, kojeg preporučamo za hotele s 4 zvjezdice. Džepićasta opružna jezgra gostima osigurava iznimnu udobnost i miran san, potpuno se prilagođavajući konturama tijela. Obloge od PU pjene osiguravaju dodatnu mekoću. 

President je vrhunski luksuzni madrac kojeg preporučamo za hotele najviše kategorije. Džepićasta opružna jezgra se odlično prilagođava tijelu, osiguravajući mirno i udobno spavanje. Jezgra je obostrano obložena HR pjenom koja pruža visoku elastičnost, veću površinsku mekoću i udobnost te bolju prozračnost i trajnost. Navlaka madraca izrađena je od tkanine s bambusovim vlaknima.

4 King je luksuzan madrac najviše razine kvalitete. Preporučamo ga ekskluzivnim hotelima. 
Inovativna Quantum Edge Elite džepićasta jezgra ojačana na rubovima pruža ravnomjernu potporu na cijeloj površini madraca. 4 King pruža podupiranje u sedam ergonomskih zona uz osjećaj olakšavanja koje daju obloge od HR pjene debele čak 50 mm. Dvoslojna COOL TOUCH navlaka osigurava optimalnu temperaturu spavanja. 
Džepićasta opružna jezgra izrađena je od opruga čija je žica debela od 1,6 do 1,8 mm, što madracu daje izuzetnu čvrstoću i trajnost.
Madrac daje jednaku potporu na svim svojim dijelovima, bilo da gost spava, gleda televiziju ili sjedi na rubu kreveta.

Ovaj članak pripada seriji Sve o odabiru madraca.