Ideje i inspiracija za efektne i povoljne karnevalske maske

Ideje i inspiracija za jednostavne, povoljne i efektne DIY karnevalske maske.  

Znate onaj trenutak kada vam dolazi dijete iz vrtića ili škole i kaže da do sutra treba masku za karneval? Otići u trgovinu, kupiti masku i odijelo možda je najjednostavnije, ali i ne najbolje riješenje.

Osim što kostimi, perike i maske znaju biti prilično skupi, prilično je neracionalno kupovati kostim kojega će dijete nositi možda svega par puta. A uz to, vrlo često se događa da djeca u istoj grupi imaju identičan kostim - pa ima po nekoliko istih Batmana, Spidermana, Super Maria...

To djeci nije cool. Svi bi taj dan htjeli biti nešto originalno i posebno kako bi se svi divili njihovoj maski.

I da, znamo, ponekad čovjek uistinu nema vremena, zato smo vam pripremili ideje za efektne i povoljne karnevalske maske.

Sve su jednostavne, ne zahtjevaju skupe materijale i asesoare, relativno su brze za izradu te. A kako bi sve bilo zabavnije i brže u izradu uključite i svoje klince.

Za većinu su vam dovoljne stare plahte, hoodice, crne tajice, pidžame, kartoni, folije i kutije.

Pogledajte naše favorite s Pinteresta koje su izradili roditelji diljem svijeta... Bravo svima.

1. ANANAS

Potreban materijal: žuta haljina ili žuta majica, rajf i zeleni hamer.

Postupak: Hamer izrežite u obliku duguljastih listova te ih međusobno spojite u krunu. Krune spojite jednu na drugu i pričvrstite na rajf sa silikonskim ljepilom ili super Atackom. 

2. VOĆE I POVRĆE

Potreban materijal: stare majice, suknje, baloni, umjetan bršljan, konac i igla.

Postupak: postoji mnogo varijacija ove maske, a suština je da izaberete neko voće ili povrće, nabaviti balone te ih napušete tako da glume male bobice. balone treba zavezati s dugim koncem. Konac prišite s iglom na majicu u formi grozda ili stabla jabuka. Još jednostavnija varijanta je da umjesto balona na majicu prišijete lišće, primjerice bršljana. Vrlo efektno će izgledati i kostim lubenice za koji vam treba roza pufasta suknja od tila. Nju možete iskoristiti kao podlogu za lubenicu. Od stare crne tkanine izređite "koštice" i prišijte ih na suknjicu.

3. KUPANJE U KADI

Potreban materijal: bijela majica, bijeli baloni, patkice, silikonsko ljepilo.

Postupak: postoji nekoliko načina kako izraditi ovaj kostim, a najjednostavniji je da uzmete staru bijelu majicu i na nju sa silikonskim ljepilom nalijepite balone i patkice. Balone nemojte previše napuhati kako ne bi pucali.

4. ZVIJEZDE I PLANETE

Potreban materijal: hamer u žutoj ili zlatnoj boji, skalpel, flomasteri.

Postupak: nacrtajte zvijezdu, sunce, Saturn ili neko drugo nebesko tijelo i izrežite ga, a zatim izmjerite glavu i nacrtajte ju u sredini. Sa skalpelom izrežite rupu za glavu. 

5. NAŠ FAVORIT OD STARIH PLAHTI

Potreban materijal: stare plahte, kravata, lančić, sunčane naočale.

Postupak: stare plahte prebacite preko glave i na mjestima gdje vam dođu oči, napravite sitne rupice. Taj dio obojajte crnom bojom da glume oči duhova. Kako bi kostim bio bolje prijanjao i bio efektniji dodajte mu kravatu, lančić, kapu... 

Btw ako vam trebaju nove posteljina, jastuci, madraci, kreveti znate gdje ćete ih pronaći.

Povezano