Behind the scenes 'Hrvatska mirno spava'

Sigurni smo da ste vidjeli našu novu reklamu naziva "Hrvatska mirno spava" kojom smo htjeli poručiti da uz Hespo, brend koji je proizveden u Hrvatskoj, Hrvati uistinu mogu mirno spavati...

Sigurni smo da ste vidjeli našu novu reklamu naziva "Hrvatska mirno spava" kojom smo htjeli poručiti da uz Hespo, brend koji je proizveden u Hrvatskoj, Hrvati uistinu mogu mirno spavati bez obzira kako živjeli i koji lifestyle vodili.

Ima nas mnogih koji odlazimo prekasno spavati, preumorni, preiscrpljeni, premoreni. Nekima gadgeti, nekima partijanje i previše alkohola remeti san, a nekima pak partner koji hrče ili ga gura.

Svi znamo da i djeca spavaju jako nemirno i da im ponekad treba nekoliko godina da nauče sami zaspati te da se ne prevrću po krevetu. Spavanje u zajedničkom krevetu zna biti vrlo neudobno, a nerijetko roditelji izvuku kraći kraj i lakat ili nogu u glavu.

Da, znamo, sve su to normalne svakodnevne situacije i malo kad čovjek ima idealne uvjete za odmor.

No, baš zbog toga važno je na čemu spavamo – da su barem madrac, jastuk i krevet udobni. Da je Hespo. (trk na ponudu naših madraca).

No, šalu na stranu. Znate li da zapravo Hrvati dosta loše spavaju, a stanje se pogoršalo u posljednjih nekoliko mjeseci kao posljedica korone, potresa, neizvjesnosti…

Naime, nedavno je provedeno veliko europsko istraživanje o promjenama koje su se dogodile ove godine i istraživanje je pokazalo kako je kod Hrvata zamijećena rastuća razina stresa i anksioznosti, a u izazove s kojima se suočavaju spadaju i financijski problemi, samoća te niska kvaliteta sna.

U Hrvatskoj je čak 74 posto ispitanih potvrdilo kako ima problema s povećanom razinom stresa, od čega ih je 14 posto pod jakim stresom.

Mnogo različitih čimbenika utječe na duljinu i kvalitetu sna, a stres je jedan od njih. Samo 13 posto ispitanih tvrdi da slab san ne rezultira povećanom razinom stresa, a čak 96 posto njih ističe kako se poremećaj spavanja očituje u općenito lošijoj kvaliteti života.

Uslijed svih ovih novih događaja, gotovo četvrtina Hrvata ima problema sa snom, a nešto više od jedne petine ih ističe kako im se kvaliteta sna dodatno pogoršala tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Poteškoće s nesanicom općenito ima 49 posto onih koji tvrde da imaju probleme sa snom, dok 51 posto njih ne može zaspati nakon što se probudi tijekom noći. Najbrojniji su ipak oni na koje nedovoljna količina kvalitetnog sna utječe tijekom dana - njih 55 posto.

Kako si možemo pomoći?

Puno je čimbenika koji utječu na kvalitetu sna – od udobnosti kreveta i madraca, uvjeta u prostoriji u kojoj spavamo, partnera s kim spavamo do hrane i pića koje smo konzumirali prije sna.

Znanstvenici upozoravaju da veliki utjecaj na nesanicu i poremećaje sna ima plava svjetlost ekrana, stres, vrijeme odlaska na spavanje…

Možda vas ne možemo natjerati da se bavite tjelesnom aktivnošću, navečer da šetate za lakši san ili da ne jedete prezačinjenu hranu, ali vam možemo pomoći kako da spavate kvalitetnije i budite se bez bolova u vratu i kralježnici.

Upoznajte naše madrace, krevete, jastuke na našem webshopu i u našim prodajnim mjestima.

A evo linka i na našu novu reklamu Hrvatska mirno spava.

Povezano