+385 40 650 000

Česta pitanja

Kada je vrijeme da nabavim novi madrac?

Kada primijetite da se vaš madrac deformirao, znači da postoje udubine ili kvrge na njemu te ako se nakon noćnog odmora budite nenaspavani i s bolovima – vrijeme je da razmislite o promjeni madraca.

Kakav madrac mi odgovara?

Postoji više tipova madraca prilagođeni različitim tipovima ljudi i navikama spavača. Naš prijedlog je da se madrac prije kupovine obavezno mora isprobati, tako da svatko za sebe procijeni koji mu madrac najviše odgovara. Posjetite naše prodajne lokacije te isprobajte madrace koje imamo u ponudi.

Moram li uz madrac kupiti i novu podlogu ili mogu iskoristiti staru?

Postoje određena pravila kombiniranja madraca i podloge, a jedno od toga je da madraci od pjene i lateksa obavezno moraju imati letvičastu podlogu, dok madraci sa oprugama mogu biti postavljeni i na punu podlogu. Kod madraca od lateksa i pjene te madraca sa džepićastim oprugama, zbog strukture madraca, obavezna je letvičasta podloga gušćih rasporeda letvica. U našem katalogu možete naći prijedlog kompatibilnosti podnica i madraca.

Koja je vrsta madraca najprikladnija za osobe manje tjelesne težine?

Osobama sitnije tjelesne građe i težine preporučaju se mekani madraci, poput madraca s gel jezgorm ili madraca sa memorijskom pjenom. Spavanje na tvrdim madracima moglo bi uzrokovati bolove u kukovima i kralježnici, kao nakon dužeg sjedenja na tvrdim podlogama.

Savjet je prvenstveno da prilikom kupnje, isprobate sve vrste ponuđenih mekših madraca, najmanje 10 minuta svaki, te da se prema vlastitom osjećaju odlučite za Vama najugodniji.

Mogu li se kod vas kupiti i izvanstandardne dimenzije madraca?

Naravno, naši madraci se mogu proizvesti prema željama kupaca u svim vanstandardnim dimenzijama uz brzi rok isporuke.

Je li bolje za bračni krevet kupiti madrac u jednom dijelu ili dva odvojena madraca?

Ne pruža svaki madrac svakome isti osjećaj ugode. Ponekad se dogodi da partnerima odgovara ista vrsta madraca, a ponekad i ne. Zato smo mi dizajnirali raznolike tipove madraca tako da Vi trebate samo isprobati i usuglasiti koji madrac Vama najviše odgovara. Ukoliko se odlučite za madrac iste vrste, svakako je jednostavije kupiti madrac iz jednog dijela. Naravno, ukoliko uz madrac kupujete podnice s ručnim ili električnim podizanjem, preporuka su odvojeni madraci.

Što je važnije, podloga ili madrac?

Oboje je veoma važno za ugodno i opušteno spavanje, međutim većinom je madrac važniji. Ukoliko kupujete kvalitetni madrac, nije potrebno ulagati u najskuplju podlogu, jer madrac svojom kvalitetom već osigurava zdravo spavanje.

Kako ispravno izmjeriti visinu madraca?

Madrac je potrebno staviti na ravnu podlogu te postaviti ravno pomagalo na gornju stranu madraca kako bi se isrpavno izmjerila visina madraca, odnosno razmak između te dvije ravne površine.

Skica prikazuje pravilan način izmjere madraca.

Recept za zdrav san Iz našeg bloga izdvajamo… Saznaj više

Besplatni savjeti

Upiši svoju mail adresu i poslat ćemo ti besplatni upitnik koji te savjetuje oko izbora madraca