+385 40 650 000

Nova godina - novi planovi i rituali sreće

Potresi, pandemija, poplave, neizvjesnost... 2020. godina je baš bila neobična i kolektivno nas je prisilila da brzinski presložimo prioritete u životu. Jedna od stvari koju smo naučili je cijeniti male stvari. To su obično one stvari koje niti ne primjećujemo jer ih podrazumijevamo, a zapravo čine naš život sretnim poput šetnje u prirodi, druženje s prijateljima, kavice na suncu, proslave rođendana i blagdana u krugu svojih najdražih...

No, 2020. naučila nas je da više brinemo o svom zdravlju, drugim ljudima, da se zdravije hranimo, da više spavamo...

Kad smo kod spavanja, to je naša specijalnost. Kvalitetan san preduvjet je za mentalno i fizičko zdravlje. Kada se dobro naspavamo svaki problem čini se manji, svaku ideju razboritije možemo sagledati, a da ne govorimo o tome koliko bolje i svježije izgledamo.

I zato prvi savjet za 2021. godinu bio bi pokušajte što kvalitetnije spavati. To u prvom redu znači da odlazite ranije u krevet te da svaku noć spavate barem 7 sati. Vrlo je važno opušten leći u krevet, ne zureći u ekran i čitajući uznemirujuće vijesti. Pola sata do sat vremena prije odlaska na spavanje ugasite sve ekrane u kući, okupajte se u toploj vodi s eteričnim uljima koja opuštaju te uzmite knjigu i pročitajte par stranica.

Knjige su divan način uspavljivanja kako za odrasle tako i za djecu. No, čak ni sve to neće vam pomoći da se kvalitetno naspavate ako vam je krevet neudoban, a madrac kvrgav, tvrd ili premekan.

Kupnja kvalitetnog madraca vrlo je važna i zato slobodno isprobajte sve naše madrace u našim Hespo - salonima snova. Evo linka na popis prodajnih mjesta, a tu i je link na naš webshop.

Drugi savjet za 2021. - oboružajte se s puno malih sretnih događaja, odnosno s malim ritualima koji vas čine sretnim. Veselite se i najmanjim sitnicama poput toga što ste se noćas dobro naspavali, što posteljina divno miriše, što jutarnju kavu pijete s ljudima koje volite, što ste pojeli fino jelo, što je bio dobar dan na poslu... Znamo da ovo zvuči pomalo čudno, no i najobičnije stvari zapravo su velika sreća i trebamo na njima biti zahvalni. To nas je naučila 2020. i razne prirode katastrofe koje su se dogodile na koje nismo mogli utjecati i predvidjeti ih.

Treći savjet nadovezuje se na ovu zadnju rečenicu - nemojte se zamarati stvarima koje ne možete promijeniti. No, ako znate da nešto dobro možete učiniti, svakako to učinite bez odlaganja. Uključite se u neku humanitarnu udrugu i pomažite ljudima, raspitajte se za neku obitelj kojoj treba pomoć te joj svako toliko pomognite. I par tenisica, hrana, robica za djecu, igračke, novi jastuk, madrac... bit će divan dar, kao i financijska pomoć zbog koje ćete se vi osjećati puno bolje. Divno je darivati i imati veliko srce i to smo naučili od nemilosrdne prošle godine.

Sreća je dijeliti, pomagati, brinuti jedni o drugima... i zato s veseljem ulazimo u novu 2021. godinu, puni optimizma i vjere u onu staru poslovicu "da nakon kiše, uvijek dolazi sunce".

Izdvajamo iz našeg bloga

Najnovije teme…

Recept za zdrav san Iz našeg bloga izdvajamo… Saznaj više

Besplatni savjeti

Upiši svoju mail adresu i poslat ćemo ti besplatni upitnik koji te savjetuje oko izbora madraca