Izbornik
22.07.2019.

Prostora u stanu nikada dosta, posebno ne onog skladišnog. Većina nas se teško rastaje sa starim stvarima, a svoju garderobu uvijek osvježimo pokojim novim sezonskim komadom odjeće ili obuće. Oprema za djecu samo se gomila, a ormari kao da postaju sve manji.

Ono što prvo biva izbačeno iz ormara jesu dodatni popluni, deke, posteljina, prekrivači i jastuci. Prevelikog su volumena i zauzimaju previše dragocjenog prostora u ormarima.

Odličan izbor za manje stanove

Ako ste u potrazi za novim krevetom, a imate jednakih problema, svakako razmislite o kupnji kreveta s ladicama. U njega možete spremiti svu posteljinu i biti sigurni da se neće dodatno prašiti duljim stajanjem. Ujedno, neće vam smetati i stvarati nered u sobi. Danas se kreveti s ladicama mogu pronaći u svakom stilu i dimenzijama, ovisno o vašim potrebama i željama, a ujedno su iznimno udobni za spavanje.

Male spavaće sobe imaju nedostatak skladišnog prostora

Na što pripaziti kod kupnje kreveta

Kod kupnje novog kreveta prvenstveno treba razmisliti za koga se kupuje, za dijete, tinejdžera ili za odraslu osobu. Krevet s ladicama udovoljit će svim zahtjevima,bez obzira za koga se kupuje.

Možda najveći sakupljači stvari u kući su bebe i mala djeca. Krevet s ladicama može im poslužiti kao odličan skladišni prostor za višak stvari, za odlaganje sezonske robe, ali i za odlaganje igračaka. Ladice su nisko postavljene, uvijek su im dostupne i bit će vam zahvalni ako će sami moći dosegnuti baš onu igračkicu koju žele. 

Razmislite o veličini kreveta

Kada kupujete krevet bitno je znati koju veličinu kreveta trebate.

Veličina kreveta prvenstveno treba biti prilogođena osobi koja će na njemu spavati. Iako bismo svi voljeli imati što veći krevet, kod odabira kreveta uvijek smo ograničeni zadanim prostorom sobe u kojoj će se krevet nalaziti. Ponekad nemamo previše izbora.

Ladice ispod kreteva idealne su za pohranu sezonske robe ili posteljine

S obzirom da su ormari uglavnom jedini skladišni prostor u sobi, veličina kreveta se prilagođava potrebama što većeg ormara. Ipak, odlučite li se za kupnju kreveta s ladicama koje će poslužiti kao odličan skladišni prostor, možete kupiti i manji ormar, ali zato imati veći krevet. 

Krevet pun stila

Krevet je središnje mjesto u spavaćoj sobi i mora biti u skladu s uređenjem sobe. Bez obzira radi li se o uređenju u rustikalnom ili modernom stilu možete odabrati krevet s ladicama koji odgovara tom stilu. Određeni modeli kreveta omogućuju i podizanje cijelog madraca u kojem slučaju se otvara skladišni prostor ispod cijele dužine kreveta, a skladišni prostor je potpuno skriven. Osim toga, ladice su često do te mjere ugrađene u krevet da se i ne vide, nalazile se one s obje bočne strane kreveta ili samo s jedne.

U skladišnom prostoru kreveta ne mora se pohranjivati samo posteljina

Što pohranjivati u krevetu s ladicama?

Ladice kreveta često se nazivaju ladicama za posteljinu. Ipak, taj prostor ne morate koristiti samo da bi spremili dodatne plahte, jastučnice, deke ili posteljinu. 

Možete ih iskoristiti kako bi pospremili i:

 • donje rublje i čarape
 • pidžame 
 • sezonsku odjeću i odjeću koju ne nosite često
 • kutije sa sezonskom obućom
 • ukrasne jastuke.

Jedino na što morate paziti jest da ladice ne prepunite. U tom slučaju zrak neće strujati dovoljno između madraca pa će se grinje lakše razmnožavati. 

 

Potražite krevet s ladicama po vašoj mjeri

 

Zatvori

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • hespo.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Hespo na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Opcionalno

Hespo je posvećen zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje način na koji obrađujemo i koristimo osobne podatke koje smo dobili od vas prilikom posjete i upotrebe ove internetske stranice te način na koji nas možete kontaktirati ako imate dodatna pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka.

 1. PRIKUPLJANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
  1. Prikupljamo i obrađujemo vaše ime, adresu, telefonski broj, e-poštu, IP adresu, koje nam šaljete kako biste dobili informacije od nas ili ostvarili kupnju na našim stranicama.
  2. Osim toga, prikupljamo i obrađujemo vaše financijske podatke koji se odnose na vaša mrežna plaćanja za proizvode kada ih pošaljete 
  3. (a) kao dio podataka o vašem računu (ako se primjenjuju) i/ili 
  4. (b) u vezi s vašim zahtjevima za proizvodima ili u vezi s kupovinom proizvoda na našoj internetskoj stranici.
  5. Osim navedenih upotreba i namjena, vaše osobne podatke također možemo koristiti za administraciju i poboljšanje ove internetske stranice, za naše unutarnje zapise, za potrebe statističke analize i za ispunjavanje vaših narudžbi proizvoda i/ili kako bismo vas kontaktirali u vezi prodaje ili u sklopu naših postupaka vezanih uz komunikaciju s korisnicima.
 2. KOJI JE PRAVNI TEMELJ ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
  1. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na tome da je obrada potrebna za nas kako bismo mogli ispuniti ugovor s vama.
  2. Obrada vaših osobnih podataka za svrhu u gornjem odjeljku temelji se na našem legitimnom interesu za obradu vašeg zahtjeva ili upita ili zaključivanje ponude o kupnji.
 3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
  1. Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, nezakonitog pristupa itd. Broj osoba s pristupom vašim osobnim podacima je ograničen i samo će pojedinci povezani s Brandom Happy Dreams koji trebaju obraditi vaše osobne podatke u skladu s prethodnim svrhama, imati pristup vašim osobnim podacima.
 4. KOLIKO SE DUGO VAŠI OSOBNI PODACI POHRANJUJU?
  1. Podatke pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja. To znači da ćemo izbrisati vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za obradu zahtjeva, narudžbe ili za upravljanje računom ili odnosom s našim klijentom. Otada se mogu spremati statistički podaci koji su anonimizirani. 
 5. KOJA SU VAŠA PRAVA?
  1. Hespo je Brand Hilding Anders d.o.o., koji je kontrolor obrade vaših osobnih podatka. To znači da smo odgovorni za ispravnu obradu vaših osobnih podataka u skladu s primjenjivim zakonima. Jadranka Horvat službenik je za zaštitu podataka i možete mu/joj se obrati na +385(0)40650042.
  2. Imate pravo znati koje osobne informacije o vama obrađujemo i možete zatražiti kopiju takvih podataka. Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka o vama, a u nekim slučajevima možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ako npr. osobni podaci više nisu potrebni kako bi se ispunio ugovor s vama). Ako ste dali svoju privolu za obradu svojih Osobnih podataka za eksplicitnu svrhu, uvijek možete povući svoju privolu. Ako želite povući svoju privolu, možete nam se obratiti služeći se kontaktnim informacijama navedenima u odjeljku 
  3. Isto tako imate pravo na prigovor na određeno obrađivanje vaših osobnih podataka i možete zatražiti da se ograniči obrada vaših osobnih podataka. Imajte na umu da ograničavanje ili brisanje vaših osobnih podataka može dovesti do toga da mi ne možemo ispunjavati svoje obveze prema ugovoru s vama. Također imate pravo izdvojiti svoje osobne podatke u strojno čitljivom formatu i prenijeti osobne podatke drugom voditelju.
  4. Ako imate pitanja o tome kako obrađujemo osobne podatke o vama ili želite iskoristiti vaša prava u skladu s odjeljkom 6.2, možete nam se obratiti na hr.hr@hildinganders.com, poštom na prethodno navedenu adresu ili telefonom na +385(0)40650042.
  5. Ako imate prigovore ili pritužbe na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo uložiti pritužbu kod relevantnog nadzornog tijela za zaštitu podataka.
 6.  PROMJENE
  1. Ako se dogode ikakve promjene u vezi načina obrade vaših osobnih podataka, obavijestit ćemo vas objavom ažurirane verzije ove obavijesti o privatnosti na Hespo Web stranicama.